• Ta kontakt:
  • (+47) 958 37 607
  • reidun(at)rocksportbooking.comClaudia Scott mottok lørdag Fjordings Hederspris i Halden. Til høyre Kari Meyer, leder i Norsk Americana Forum (Foto: Øyvind Rønning)

Under helgens utdeling av norsk americana-prisen Fjording, ble Claudia Scott dobbeltvinner. Først ble hennes singel «Baby, Don’t You Leave Me This Way» kåret til «Årets låt», før hun like etter ble beæret med den gjeve Hedersprisen.

– Det føles utrolig stort, og begge prisene kom veldig overraskende på meg, hevder Claudia Scott. Hun sitter selv i styret i Norsk Americana Forum som står bak Fjording-prisen og helgens arrangement i Halden.

– Resten av styret hadde visst at jeg skulle få prisen i en måned, men ingen røpet noe som kunne få meg til å tenke i de baner. Det kom virkelig som en stor og kjær overraskelse!

Årets låt

Mens Fjordings Hederspris ikke opererer med noen nominerte, var det fire nominerte i hver av de fire Fjording-kategoriene, med Claudia Scotts «Baby, Don’t You Leave Me This Way» som en av de nominerte til «Årets låt»-prisen. De tre andre nominerte var Ida Jenshus, Luke Elliot og Norma.

– Jeg tenkte ikke så mye på den prisen heller. Jeg regnet nok med at en «Årets låt»-pris gjerne går til en yngre artist, spesielt som «Baby, Don’t You Leave Me This Way» er en heller trad countrylåt, kommenterer Scott. Før den 66-årige artisten kjapt tilføyer: – Trad, men ekte!

Hennes vinnerlåt ble utgitt for noen måneder siden. Sammen med to allerede utgitte singler, en EP, den rykende ferske «A Pitiful Man» samt noen helt nye låter vil den bli å finne på Claudia Scotts nye album «The Belle of Singapore» som kommer i september.

Kjennere av Scott vil vite at «The Belle of Singapore» også er tittelen på åpningskuttet på hennes album «Emanuel’s Secret» fra 1997.

– Men den nyinnspilte versjonen er både kraftig omarbeidet og utvidet med ekstra vers, slik at den står på egne og helt andre bein enn originalen, presiserer Claudia Scott som vil turnere både i sommer og høst.

– Noen konserter blir med band, andre er helt solo, sier Scott.

 

(Tekst er hentet fra LeffesLab.com/Leif Gjerstad og Norsk Americanaforum. Foto: Øyvind Rønning.)

Adresse

Juveveien 12
3060 Svelvik

Kontakt booking

Reidun Berntsen - Daglig leder / Booking
Telefon: (+47) 958 37 607
E-post: reidun(at)rocksportbooking.com

Kontakt marked

Dag Inge Landbakk - Marked / Promotion
Telefon: (+47) 955 57 430
E-post: dlandbakk(at)hotmail.com

Firmainfo

Orgn: 931699113 

Personvern
Kopirett ©2023 Rocksport Booking. Alle rettigheter reservert. Webdesign ©2023 Web Norge